3x stedentrips die ieder mens een keer gemaakt wil hebben

Er gaat niets boven een fijne stedentrip. Je bent er echt even helemaal uit, en over meer dan ‘waar gaan we vandaag eten?’ hoef je eigenlijk niet na te denken. Welke steden altijd de moeite zijn om aan te doen? We zetten de leukste opties voor je op een rij. En uiteraard kun je er met de trein naartoe.

Royal Londen

Wie dol is op de Netflix-serie The Crown móet een keer in Londen zijn geweest. The Tower of London, Buckingham Palace en Kensington Palace: meer royal dan deze stad ga je het niet krijgen. Maar ook voor mensen die minder gecharmeerd zijn van kostuumdrama’s en het Engelse koningshuis is deze stad een feest. Bewonder Londen vanuit het wereldberoemde reuzenrad London Eye, bezoek een van de tien beste musea van de stad of ga een avond naar het theater op West End. Prettig detail: met de trein vanuit Amsterdam doe je er vier uur over, vanuit Rotterdam reis je in 3,5 uur met de Eurostar. Duurzaam én comfortabel. En nog prettiger: vanaf 5 april rijden er weer drie treinen per dag, dus hop on board!

Reistijd: 4.10 uur (vanuit Amsterdam), 3.29 uur (vanuit Rotterdam). Prijs: een retourtje vanaf € 88 met de Eurostar

Londen museum
Berlijn zomer

Bijzonder Berlijn

De stad die barst van de historie en tegelijkertijd hartstikke hip and happening is. In Berlijn raak je nooit uitgekeken. Geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Bezoek dan zeker de Berlijnse muur, het Mauermuseum bij Checkpoint Charlie, het Holocaustmonument, en (iets buiten het centrum) Villa Marlier – een landhuis aan de Wannsee waar de nazitop in 1942 het lot van de Europese Joden en andere minderheden bezegelde. Je hoofd leegmaken doe je vervolgens op de fiets, om de Alexanderplatz, de Brandenburger Tor, dierentuin Zoologischer Garten of een fijn terrasje op te zoeken. Schijnt de zon? Het Badeschiff – midden in de Spree – is de plek waar je moet zijn. Zwemmen, zonnen en dansen in een club: Berlijn, wat ben je leuk.

Reistijd: 6,5 uur (vanuit Amsterdam) Prijs: een enkeltje vanaf € 38 met Intercity Berlijn

Parijs s'il vous plaît

Historische architectuur, sfeervolle straatjes, parken waar je u tegen zegt en natuurlijk baguettes, croissants, macarons, croque-monsieurs, boeuf bourguignons, ratatouilles, la fougasses en ... ja oké – je begrijpt ons punt. Wie van lekker eten houdt, zit gebakken in Parijs. En dat niet alleen, de stad biedt eigenlijk alles wat een stedentrip perfect maakt. Per fiets op pad? Kan ook. Op maar liefst 750 plekken verspreid over de hele stad staan duizenden fietsen klaar. Nu alleen nog je Frans oefenen: oui.

Reistijd: 3.18 uur (vanaf Amsterdam) Prijs: een enkeltje vanaf € 35 met de Thalys

Staat Parijs voor jou gelijk aan Disneyland Paris? Bekijk dan ook zeker ons artikel over Disneyland Paris.

Parijs Eiffeltoren

Tekst: Jansen&Hermsen.

Deel via: