7x de leukste familie-uitjes

Heb je na het zien van onze commercial, waarin oma en kleinzoon samen op pad zijn in Scheveningen, ook zin gekregen in een dagje uit? Wij hebben de leukste familie-uitjes voor je op een rij gezet: van een workshop sushi maken tot ontsnappen uit een gevangenis.

7x de leukste familie-uitjes

Heb je na het zien van onze commercial, waarin oma en kleinzoon samen op pad zijn in Scheveningen, ook zin gekregen in een dagje uit? Wij hebben de leukste familie-uitjes voor je op een rij gezet: van een workshop sushi maken tot ontsnappen uit een gevangenis.

Theedrinken tussen de alpaca’s

Zijn dieren helemaal jullie ‘cup of tea’? Ga gezellig theedrinken tussen de alpaca’s op de Alpaca Eco Farm in Egmond aan de Hoef. Misschien wel een van de meest verrassende (en knuffelige) familie-uitjes. Naast diverse lekkernijen staat er een ‘feed en greet’ én fotomoment met de viervoeters op het menu. Liever iets actiefs? Het is ook mogelijk om door het oer-Hollandse polderlandschap te wandelen met de alpaca’s.

Hoeverweg 13, Egmond aan de Hoef, alpaca-ecofarm.nl

14 minuten met de bus of 16 minuten met de OV-fiets vanaf station Alkmaar

Rosalyn

Leer sushi maken

Staat er vanavond weer stamppot bij je oma of opa op het menu? Vergroot het smaakpalet van je grootouder(s) en volg een kookworkshop ‘Sushi maken’. Bij Kookstudio 25 in Rotterdam leer je, net als Rosalyn en haar oma en opa, binnen 2,5 uur hoe je dit populaire Japanse gerecht maakt. Onmisbare ingrediënten: spartelverse vis, nori, wakame, allerlei verse garnituren en natuurlijk een portie goede zin.

Dovenetelstraat 25, Rotterdam, kookstudio25.nl

23 minuten fietsen met de OV-fiets vanaf station Rotterdam of maak gebruik van de elektrische deelscooter

Steppen in de grotten van Maastricht

Ontdek per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg. In Grotten Zonneberg, ook wel het verborgen stadsdeel van Maastricht genoemd, vind je een gangenstelsel met een totale lengte van circa 80 kilometer. Er is geen elektriciteit, geen geluid, geen bereik en geen verlichting. Op het licht van een hoofdlampje na. Met de step kom je op plekken waar je tijdens een reguliere rondleiding niet komt.

Slavante 1, Maastricht, exploremaastricht.nl

24 minuten met de bus of 16 minuten met de OV-fiets vanaf station Maastricht

Ontsnap uit de gevangenis

Ga samen op boevenpad en ontsnap uit de gevangenis van Kart Fabrique. In deze escaperoom, bestaande uit drie verschillende verdiepingen en 38 levensechte cellen, wordt jullie kennis, inzicht, uithoudingsvermogen en concentratie tot het uiterste getest. Lukt het jullie om binnen anderhalf uur te ontsnappen? Je vervelende broertje laat je natuurlijk gewoon zitten.

Westkanaaldijk 7, Utrecht, kartfabrique.nl

38 minuten met de bus of 11 minuten fietsen met de OV-fiets vanaf station Maarssen

Lars

Racen met een coureur

Kijkt jouw oma of opa met ingehouden adem naar elke Formule 1-wedstrijd? Schakel door naar de volgende versnelling en race, net als Lars en zijn opa, mee met een professionele coureur op het circuit van Zandvoort. Ontdek hoe het is om op maximale snelheid door de bochten te scheuren en de indrukwekkende G-krachten te ervaren. Een van de leukste familie-uitjes voor jong en oud. Moet je natuurlijk wél durven.

19 minuten met de bus of 8 minuten fietsen met de OV-fiets vanaf station Zandvoort

Knuffel met katten

Het organiseren van leuke familie-uitjes is niet voor de poes. Of misschien toch? Voor ’oma’s en ’opa’s die wel houden van een beetje kattenkwaad: strijk neer in een van de kattencafés die ons land rijk is. Kattencafé Kopjes in Amsterdam was de eerste in Nederland die haar deuren opende, maar inmiddels vind je ook kattencafés in o.a. Groningen, Almere, Rotterdam en Haarlem. Een kat op schoot wakkert de poeslieve kant van jong én oud aan.

Diverse locaties in Nederland, check je reis in de Reisplanner

Zet samen de bloemetjes buiten

Je kunt je oma en opa natuurlijk verrassen met een bos bloemen van de supermarkt, maar het is nog leuker om je eigen boeket samen te stellen. Neem ze daarom mee naar een van de vele pluktuinen die Nederland rijk is. Bijvoorbeeld bij landgoed Merwezigt in Dordrecht, Miss Hyacinth in Sint Oedenrode of de Sfeerstal in Nieuwveen. Op de meeste plekken kun je zelfs vers geteelde groente en fruit plukken. Eén ding is zeker: na een dag in de pluktuin zullen jullie ’s avonds slapen als een roos.

Diverse locaties in Nederland, check je reis in de Reisplanner

Lekker voordelig samen op stap

Voordelig op pad door heel Nederland met een groep vanaf 2 personen? Kies voor het ‘Groepsticket Daluren’. Met het Groepsticket Daluren reis je vanaf 2 personen voordelig tijdens de daluren. Dit is op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend en op feestdagen de hele dag. Wie neem jij er weer mee op uit?!

Tekst: Femke Kamps. Beeld: @larsspeters, @spicynoodle__

Deel via:

Direct naar... NS FlexReisinformatieNS ZakelijkKlantenservice

Onze producten Kaartjes & Toeslagen AbonnementenDeur tot deur Dagje uitInternationale treinkaartjes

Meer NS

Over NS Werken bij NS Mobiliteitsadvies Nieuws Prestaties