Top 10 ‘Ontdek Nederland’

Hollands glorie gevat in boeken

Nu de zomer officieel voorbij is, kun je twee dingen doen: boos in een hoekje gaan staan, óf boos in een hoekje gaan staan, maar dan wél met een goed boek. Nieuwe titels te over (én te winnen). Onze tien favorieten:

Nederland heeft alles – Nicolette van Dam en Bas Smit

In dit persoonlijke vakantieboek nemen Nicolette van Dam en Bas Smit de lezer mee naar de meest bijzondere plekken van de twaalf Nederlandse provincies.

Geschiedenis van Nederland in 27 plekken – Aart Aarsbergen

Historicus Aart Aarsbergen trekt door eigen land en voert de lezer kriskras langs bekende en minder bekende plaatsen van herinnering.

Back to nature – Eva Spigt en Nikola Dow

In dit boek hebben de auteurs de mooiste natuurwandelingen op een rij gezet, met bijbehorende activiteiten en een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Uitwaaien – Daphne Deckers

In een boek dat is doorspekt met persoonlijke verhalen vertelt Deckers hoe je dicht bij huis rust kunt vinden in deze onrustige tijd.

Fluitend door het leven – Agnes Wené

Vogelspotten is voor iedereen. Dit is een boek voor beginners met zin om de natuur in te trekken en naar vogels te kijken, los van kennis of ervaring.

Buitengeluk – Marleen van den Elsen en Marleen Brekelmans

Buitengeluk is een praktische gids over kamperen in Nederland. De 30 mooiste natuurcampings, charmecampings, kleine campings en idyllische campings van Nederland komen aan bod.

Staycation Guide – Anne de Buck

Travelblogger Anne de Buck toont de leukste steden in Nederland en België voor een weekend-escape waarvoor je niet het vliegtuig hoeft te pakken.

De ontdekking van Urk – Matthias M.R. Declercq

Declercq begaf zich een half jaar lang onder de Urkers en slaagt erin de werkelijke identiteit bloot te leggen van 's lands meest gesloten en meest onbegrepen gemeenschap. Geen lezer? Geen probleem. Dit boek is ook verkrijgbaar als luisterboek bij Luisterrijk [LINK]

Urban Exploring – Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

In Urban Exploring verkennen twee reisjournalisten verlaten gebouwen en spannende plekken in de Nederlandse steden, Vinex-wijken, industriecomplexen en grote bouwwerken.

Historische stadsatlas NL – Martin Berendse en Paul Brood

Kaartmannetjes Martin Berendse en Paul Brood haalden in de archieven en musea de mooiste kaarten, tekeningen en schilderijen naar boven om de geschiedenis van de Nederlandse stad te laten zien.

Win, winnen, winnaar

Helemaal enthousiast geworden van deze boeken en klaar om Nederland te ontdekken? Dat komt goed uit. Wij mogen twee boeken uit deze Top 10 weggeven: Urban Exploring en Historische stadsatlas NL.  Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ons via het winformulier laten weten welke van de twee boeken je wilt winnen en waarom.

Ben jij een treinlezer en wil je geen winacties, boekenevents en leestips missen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Treinlezer mailing.

Deel via: