- ADVERTORIAL -

Ontdek Overijssel: een parel van een provincie

Deze vier steden verdienen jouw bezoek

Dacht je alle leuke steden in Nederland zo onderhand wel bezocht te hebben? Dan verrassen we je graag nog met een paar minder voor de hand liggende steden. Heb je bijvoorbeeld enig idee wat blauwvingers zijn? En wist je dat de bijzondere jugendstil in een van onze vestingsteden te bewonderen is? Pak de trein en ga op ontdekkingstocht in een van deze verrassende steden.

Zwolle, historisch en hip

In deze oude Hanzestad zwaaien studenten, ondernemers en creatievelingen inmiddels de scepter. Gevestigde winkelketens en horeca worden er dan ook rijkelijk aangevuld met hippe conceptstores en lunchtentjes. Met de Stadswandeling ‘Sporen van Blauwvingers’ kom je langs de beste plekken, zoals de stadsmuur en de Sassenpoort. Loop vooral ook even binnen bij Waanders in de Broeren, een schitterende boekhandel in de eeuwenoude Broerenkerk. En vanuit de hypermoderne koepel op het dak van museum de Fundatie heb je een fenomenaal uitzicht over de historische binnenstad.

Alles over zinderend Zwolle vind je op visitoost.nl

Steenwijk, een stad vol verhalen

Een bezoek aan de oude vestingstad Steenwijk is als een reis terug in de tijd. Veel monumenten en locaties in Steenwijk herinneren aan het roemruchte oorlogsverleden van de stad. Die verhalen ontdek je bijvoorbeeld tijdens een indrukwekkende wandeling langs de vestingwerken, in het Stadsmuseum of in de bijzondere jugendstilvilla Rams Woerthe. Wist je bijvoorbeeld dat de oude straatsteentjes in Delft oorspronkelijk uit Steenwijk komen? Even bijkomen van al die verhalen kan tussen de eeuwenoude gevels waar het barst van de terrassen en restaurants.

Snel naar Steenwijk dus. Meer info op visitoost.nl

Almelo, altijd wat te doen

Wie zin heeft in een ondernemend uitstapje moet in Almelo zijn. Twentenaren zeggen niet voor niets: Almelo, altijd wat te doen! Zelfs rivier de Aa zorgt tot aan de Markt voor bedrijvigheid, met kanotochtjes en brede kades om op te ontspannen. Struinend door het groene stadscentrum kom je langs museum het Wevershuisje, Stadsmuseum Almelo en Huis van Katoen en Nu. Tussendoor stop je bij het museum van Bolletje voor koffie met iets lekkers. Blijf vooral een nachtje slapen, want met al die fijne lunchtentjes, cafés en restaurants eindigt een late lunch of borrel hier al snel in een lange avond tafelen.

In Almelo is altijd wat te doen. Alles over deze stad vind je op visitoost.nl

Enschede, cultureel, energiek en ondernemend

In Enschede, van oorsprong een textielstad, maar tegenwoordig een energieke studentenstad, barst het van de kunst, muziek, theater en vintage winkels. De meest bijzondere culturele wijk is misschien wel Roombeek. Na verwoesting door de vuurwerkramp is de wijk herbouwd tot een levendige, wereldse plek, met Roombeek Cultuurpark als culturele hotspot. Hier vind je Rijksmuseum Twenthe met een collectie van wereldformaat en verbaas je je over de bijzondere architectuur. Zin om te shoppen? Dat kan. De keuze is meer dan reuze. Voor een hapje en een drankje ga je naar de Oude Markt. Hier vind je zoveel gezellige terrasjes en kroegjes dat je eigenlijk nog een nachtje aan je dag wilt vastplakken.

Enschede: ook al zo'n goed idee. Op visitoost.nl staat alle informatie bij elkaar.

Je hoeft niet naar huis vannacht

Natuurlijk kun je een nachtje extra blijven. Kies je voor een van de Hanzesteden? Dan moet je echt deze bijzondere overnachtingen eens meemaken.

Psssssst

Liever slapen in de natuur? Waarom niet. Check visitoost.nl voor (te) gekke plekken.

Winactie Steenwijk Ooit weleens in een Rijksmonument willen slapen - en in luxe bovendien? Dat treft. Je kunt nu een overnachting winnen in de luxe boutique B&B De Stadssingel in Steenwijk.

Tekst: Marleen Bontekoe. Beeld: MarketingOost.

Deel via: