- ADVERTORIAL -

Waarom je Haarlem eígenlijk het best doordeweeks kunt bezoeken

In Haarlem is zoveel te doen en te beleven dat het met recht ‘de stad die álles heeft’ genoemd wordt. Je kunt hier makkelijk dágen doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen. Onze beste tip voor Haarlem? Doe het eens anders en ga doordeweeks. Dit is waarom.

Haarlem, de stad die álles heeft

Een prachtig historisch centrum, unieke winkels, gezellige restaurants, spraakmakende musea en het strand om de hoek: wil je alles uit je bezoek aan Haarlem halen, dan heb je aan een dag echt niet genoeg. Kom dus een paar dagen doordeweeks en vermijd de drukte. Zo kun je in alle rust genieten van deze veelzijdige stad. Je bezoek begint op het treinstation, vanaf daar loop je zo het prachtige historische centrum in. In de pittoreske Gouden Straatjes winkel je in de leukste boetieks, mooie conceptstores en fijne woonwinkels. Voor kunst en cultuur kun je terecht bij meer dan tien verschillende musea, zoals het oudste museum van Nederland: Teylers Museum, en het beroemde Frans Hals Museum. Sla ook zeker een bezoekje aan de bekende molen De Adriaan niet over. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de oude stad. Tijd voor iets lekkers? Haarlem staat bekend om z’n gastronomische sfeer, dus of je nou voor een gezellige borrel gaat of een uitgebreid diner, de keuze is reuze. En dan is Haarlem ook nog eens de ideale plek om de prachtige omgeving te verkennen. Wat dacht je van het bos, de duinen en het strand?

Met de Haarlem Midweek geniet je van de leukste arrangementen

Om jouw bezoek extra bijzonder te maken, komen er op eind september Haarlem Midweek-acties aan. Dit zijn allerlei aantrekkelijke arrangementen voor een volledige vierdaagse in Haarlem. Voor een bezoek van maandag tot en met donderdag krijg je de leukste en voordeligste combinaties voor je hotelovernachting, museumbezoek en culinaire uitstapjes. Bijvoorbeeld vier hotelovernachtingen voor de prijs van drie. Met de Haarlem Midweek ontdek je de beste winkelroutes, de gezelligste koffietentjes en echte ‘hidden gems’ in Haarlem.

Ga voor meer informatie voor een Midweek Haarlem naar visithaarlem.com

Bezoek in alle rust het Frans Hals Museum

Op doordeweekse dagen is het niet alleen in de trein lekker rustig, maar ook op straat en in de musea. Een uitgelezen kans dus om naar het Frans Hals Museum te gaan. Hier dompel je jezelf onder in een prikkelende mix van oude, moderne en hedendaagse kunst. Het museum is te bezoeken op twee schitterende locaties in het centrum van Haarlem: Hof aan het Groot Heiligland en Hal aan de Grote Markt. Met één ticket kun je op verschillende dagen naar beide locaties. Bekijk bijvoorbeeld de ene dag een tentoonstelling waarin moderne en hedendaagse kunst de hoofdrol speelt in Hal, zoals Who is she? Portretten vertellen, en bewonder de volgende dag de wereldberoemde schilderijen van de Haarlemse meesterschilder Frans Hals en andere oude en nieuwe meesters in Hof.

Vanaf 15 oktober waan je je in locatie Hof thuis bij de zeventiende-eeuwse Antwerpse meester Jacob Jordaens. Tijdens de tentoonstelling Thuis bij Jordaens (in samenwerking met The Phoebus Foundation) bekijk je een mooie selectie van zijn werken. Speciaal voor deze eerste monografische tentoonstelling van Jordaens in Nederland, wordt ook een hedendaagse reconstructie gemaakt van de pronkkamer uit Jordaens’ woonhuis. Deze was op spectaculaire wijze gedecoreerd met schilderingen van eigen hand. De overgebleven deur- en plafondstukken uit deze pronkkamer zijn onlangs volledig gerestaureerd. Dit najaar zijn ze voor het eerst weer bij elkaar te zien, zoals Jordaens ze bedoeld had.

Te zien in de tentoonstelling 'Who is she? Portretten vertellen': Patricia Kaersenhout, 'Guess Who’s Coming to Dinner Too?', 2017-2021, collectie Frans Hals Museum.

Jacob Jordaens, Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen, c. 1640-1645, The Phoebus Foundation, Antwerpen

Tekst: Marleen Bontekoe. Beeld: Alamy, ANP, Shutterstock, visithaarlem. Foto: Charlott Markus. Frans Hals, Officieren en onderofficieren van de St. Jorisschutterij, 1639, Frans Hals Museum, Haarlem.

Deel via: