NS brengt je ook nu van deur tot deur

Of je nu voor je werk, studie of een dagje uit de trein neemt, de reis begint al op de drempel van je voordeur. Van het veilig stallen van je eigen fiets of parkeren van je eigen auto bij het station, tot het huren van een OV-fiets of deelauto via Greenwheels: NS helpt je graag bij het kiezen van het aansluitende vervoermiddel dat op dat moment bij je past.

Van deur tot deur met NS

Bewaakte fietsenstalling

Op grotere stations vind je een bewaakte fietsenstalling. Die is meestal geopend van een kwartier vóór vertrek van de eerste trein tot een kwartier ná aankomst van de laatste trein. Je fiets staat er droog en veilig, want medewerkers houden een oogje in het zeil. Op steeds meer locaties is deze service de eerste 24 uur zelfs gratis. Lekke band? Slot kapot? Veel stallingen verzorgen fietsreparaties en verkopen fietsaccessoires. Bij kleine reparaties kun je je fiets vaak dezelfde dag nog ophalen. Je betaalt contactloos met je pinpas.

Bekijk de locaties van de fietsenstallingen en voordelige jaarabonnementen.

De populaire OV-fiets

Je valt ermee op in het verkeer: de blauw-gele OV-fiets. Deze ideale huurfiets voor het laatste stukje van je reis vind je inmiddels op bijna 300 locaties. Niet alleen op veel stations, maar ook bij bus- en metrohaltes en zelfs P+R-terreinen. Het OV-fietsabonnement is gratis en zet je op je persoonlijke OV-chipkaart. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 3,85 per keer, tot 24 uur. Via ns.nl of in de NS-app kun je checken of, en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van je keuze. Daarmee kom je nooit voor een verrassing te staan. Beheerders letten in deze tijd extra op hygiëne: handvatten en zadels worden regelmatig grondig gereinigd. Toch is het een goed idee ook zélf desinfecterende doekjes bij de hand te hebben.

Lees meer over de OV-fiets.

Met NS reis je van deur tot deur

Parkeer + Reis

Is de fiets of het OV geen oplossing voor het eerste stuk van je reis? Dan bieden de P+R-parkeerterreinen uitkomst. Je auto staat daar veilig op loopafstand van de trein. De meeste P+R-terreinen zijn zelfs gratis. Daar waar je moet betalen, krijg je een korting op de dagtarieven als je aansluitend een treinreis maakt met je persoonlijke OV-chipkaart. NS test momenteel op een aantal stations het in- en uitrijden met kentekenherkenning. Dat maakt het nog makkelijker snel verder te reizen met de trein.

Meer informatie over P+R-terreinen, tarieven en de handleiding voor het gebruik van P+R.

Reis met NS van deur tot deur

Greenwheels

Mis je een auto voor het laatste stuk van je reis, dan staan bij 110 NS-stations de rode deelauto’s van Greenwheels voor je klaar. Daarmee kies je voor duurzaamheid, want je gebruikt alleen een auto als je deze écht nodig hebt. Na je treinreis uitchecken op het station en direct weer inchecken in een auto van Greenwheels? Het kan nu heel makkelijk met de nieuwe app van Greenwheels. Hiermee meld je je binnen één minuut aan met je persoonlijke OV-chipkaart en rij je direct weg. Met een NS-abonnement krijg je eenmalig 25 euro korting als je je bij Greenwheels registreert. Als voorzorgsmaatregel worden alle auto’s extra regelmatig gereinigd. Van buiten, maar ook vooral van binnen. Greenwheels gebruikt daarvoor ecologische, afbreekbare en desinfecterende schoonmaakproducten. Een veilig idee. Lees meer over de handige rode deelauto.

Tekst: Bonita van Lier, Illustraties: Yoko Heiligers

Deel via:

Bekijk ook:

STEDENTRIP GRONINGEN

NS-WANDELING

ONZE REIZIGERS ONDERWEG

STEDENTRIP GRONINGEN

NS-WANDELING

ONZE REIZIGERS ONDERWEG