NS biedt meer dan alleen treinreizen

Reis je voor je werk, studie of een dagje uit met de trein? De reis begint al zodra je je voordeur uitloopt. Van het stallen van je fiets of het parkeren van je eigen auto bij het station tot het huren van een OV-fiets of deelauto van Greenwheels: via de Reisplanner in de NS-app plan je gemakkelijk het vervoermiddel dat op dat moment bij je past.

De reisbehoefte van Nederlanders is de laatste jaren veranderd. Routines en ritmes liggen niet meer zo vast en onze tijd is schaars. De huidige coronacrisis zorgt ervoor dat reizigers meer dan ooit gemak en flexibiliteit eisen, zodat ze moeiteloos kunnen reizen van deur tot deur, op een manier die bij hen past.

Focus op mobiliteit

NS verandert mee met deze nieuwe reisbehoeftes. Naast de vertrouwde treinreis bieden we vele diensten en services voor het plannen van je gehele reis, van deur tot deur: van het huren van een OV-fiets tot reizen met bus, tram of metro. Ook kun je een Greenwheels deelauto huren of een parkeerplekje voor je eigen auto reserveren op onze P+R parkeerterreinen bij onze stations. We zorgen dat je als reiziger elke dag weer kunt kiezen voor een mobiliteitsvorm die past bij jouw behoeften van dat moment.

NS mobiliteitsaanbieder vrouw. jpg

NS-app als startpunt

De NS-app op je mobiele telefoon helpt je elke dag bij het plannen van elke reis. Je checkt er dus niet alleen de treintijden, maar ook alle tijden van bus, tram of metro. Ga je liever met de auto en reis je bijvoorbeeld het laatste stukje met de trein naar het centrum? De NS-app vertelt je waar je het dichtstbijzijnde P+R terrein vindt. Wist je trouwens dat je korting krijgt op je parkeertarief wanneer je reist met een OV-chipkaart? Soms is het zelfs gratis! Let op: e-tickets kunnen nog niet gescand worden bij de parkeerapparatuur. De reis gaat natuurlijk verder na aankomst op het station van je bestemming. Ook dan biedt de NS-app uitkomst. Je checkt gemakkelijk de beschikbaarheid van onze blauw-gele OV-fietsen op bijna 300 locaties. Uiteraard op de meeste stations, maar ook bij bus- en metrohaltes en op steeds meer P+R terreinen. Reis je liever per auto verder? Via de NS-app zie je snel een overzicht van beschikbare GreenWheels of bestel je een NS Zonetaxi. Natuurlijk kun je ook altijd de benenwagen nemen en het laatste stukje wandelen.

Mobiliteitsoplossingen voor morgen

Al deze mobiliteitsoplossingen zijn te vinden via de Reisplanner in de NS-app. We helpen op deze manier reizigers met de wensen en behoeften van vandaag. En intussen zijn we ook druk bezig met nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen voor morgen. Zo testen we in de NS Lab-app verschillende functionaliteiten die jouw reis nog makkelijker en zelfs leuker kunnen maken. We kijken momenteel bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om elektrische deelscooters aan onze mobiliteitsoplossingen toe te voegen. Zo houdt NS samen met haar reizigers Nederland in beweging. Lees hier meer over de NS Lab-app.

Ook comfortabel van deur tot deur reizen met NS?

Je leest er meer over op onze site.

Deel via: