Ga je met de trein? Bereid je goed voor.

Kun je ook niet wachten om er weer lekker met de trein op uit te gaan? Lekker een lang weekend weg bijvoorbeeld, of een dagje een andere stad bezoeken? Wij ook niet! Maar wanneer er weer meer mensen op pad gaan, zal het ook weer drukker worden in de trein. Wij rijden een dienstregeling waarbij we willen zorgen dat iedereen een zitplaats heeft in de trein. Dit betekent wel dat reizigers steeds vaker weer naast elkaar moeten zitten. Met de overheid is afgesproken dat dat ook gewoon kan. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht.

Check de verwachte drukte in de trein

Daarom hebben we, voor reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, de Treinwijzer in het leven geroepen. Met de Treinwijzer in de NS-app check je eenvoudig de verwachte drukte per treinreis. En lijkt een reis drukker te worden? Dan ontvang je gewoon een melding van ons en kun je je reis daarop aanpassen. Meld jij je treinreis ook aan via de Treinwijzer? Hoe meer reizigers dat doen, hoe nauwkeuriger de voorspelling.

Hoe werkt de Treinwijzer?

In de Treinwijzer in de NS-app zie je aan de hand van een, twee of drie poppetjes of er nog voldoende plek is in de door jou gekozen trein. Ook krijg je een e-mail als jouw aangemelde reis drukker lijkt te worden of uitvalt.

Jouw treinreis aanmelden

Voor het aanmelden van een treinreis heb je een NS-account nodig. Heb je geen NS-account? Dan kun je deze hier eenvoudig aanmaken. Zodra je bent ingelogd in de Treinwijzer kom je in ‘Mijn aanmeldingen’ terecht. Hier vind je je nog te maken reizen en kun je een nieuwe reis aanmelden. Dit kan vanaf een dag van tevoren tot 1 minuut voor vertrek.

Verantwoord reizen

Hoe meer reizigers hun reis aanmelden, hoe nauwkeuriger de voorspelling van de drukte. Met jouw aanmelding help je niet alleen jezelf, maar ook andere reizigers zo prettig mogelijk te reizen. Meld jij je reis ook aan?

Kijk in de NS-app of op ns.nl/treinwijzer.

Zij gingen jou voor

Saskia Weerstand

Presentatrice en vlogger Saskia Weerstand, bekend van onder andere 3FM en Zapplive, legt uit waarom zij het gebruik van de Treinwijzer zo belangrijk vindt. Samen met haar man Syb en zoon Jeppe (groot treinfan) laat zij zien hoe makkelijk het aanmelden werkt.

Dwayne Zandvliet

Ook vlogger Dwayne Zandvliet spoort iedereen aan om de Treinwijzer te gebruiken en zo verantwoord te reizen. “Draag je steentje bij. Het kost echt weinig moeite, en is zo gedaan,” aldus Dwayne.

Deel via: