2021: het jaar van de internationale trein

2021 is door de EU uitgeroepen tot ‘European Year of Rail’. De EU wil de trein hiermee in de spotlights zetten als duurzaam vervoermiddel en het spoor promoten als slim alternatief voor het vliegtuig en de auto. Het afgelopen jaar hebben we daarom hard gewerkt om internationale treinreizen nóg makkelijker en beter te maken. Hier pluk jij – zodra we weer kunnen reizen – de vruchten van.

NS Buitenland Lisa in de trein.jpg

Met de nachttrein naar München en Wenen?

De nachttrein is terug van weggeweest. De start werd uitgesteld vanwege coronamaatregelen in verschillende landen, maar de verwachting is dat je in 2021 weer met de nachttrein naar de bergen kunt. Tickets voor deze trein boek je via www.nsinternational.nl. In het boekingsproces krijg je duidelijke uitleg over de verschillende accommodatietypes. Zo kun je een goede keuze maken.

Lees meer over de nachttreinen

NS Buitenland Eurostar 2020.jpg

Rechtstreekse Eurostar naar Londen

Testen, testen, testen. Dat deden we uitvoerig in 2020 om de nieuwe rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Londen vlekkeloos te laten verlopen. Zeker ook op het gebied van inchecken en paspoortcontrole. Na het nodige uitstel klonk op 26 oktober 2020 het startsignaal voor de allereerste rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen. Inmiddels rijdt de trein iedere dag. Na de coronacrisus zullen er meer treinen per dag gaan rijden. Reis jij straks ook met de Eurostar naar Londen? In vergelijking met het vliegtuig stoot je op een reis van Amsterdam naar Londen maar liefst 80% minder CO2 uit.

Lees alles over Eurostar naar Londen

NS Buitenland Lyon .jpg

Beeld: Shutterstock

Met de trein naar Lyon en Oberhausen

Winkelstad Oberhausen en het bourgondische Lyon zijn normaal gesproken populaire reisbestemmingen. De trein is voor zo’n korte reis een heel geschikt en duurzaam alternatief voor de auto en het vliegtuig. Je reist comfortabeler, gemakkelijker en vaak ook sneller. Vanaf Amsterdam reis je binnen 2 uur naar Oberhausen met ICE International. Naar Lyon ben je 5.43 uur onderweg.

NS buitenland Boheems Zwitserland Vaclav Sojka.jpg

Nieuwe treinbestemmingen in Duitsland en Tsjechië

Duitsland en Tsjechië zijn prachtige bestemmingen die veel meer te bieden hebben dan alleen de populaire hoofdsteden Berlijn en Praag. Via nsinternational.nl kun je nu 4000 extra bestemmingen in Duitsland boeken. Daar kwamen afgelopen november nog eens 65 Tsjechische steden bij. Als je een rondreis in gedachten hebt, kun je alle mooie plekken en bezienswaardigheden bereiken. Ook een aanrader: bezoek de locaties van seizoen 21 van Wie is de Mol?, dat zich afspeelde in Tjechië.

Bekijk treinbestemmingen in Duitsland Bekijk treinreisbestemmingen in Tsjechië

Beeld: Tsjechisch Verkeersbureau

Interrail

Kijk je uit naar een avontuurlijke vakantie? Boek dan een Interrail-vakantie. Met een mobiele pas reis je gemakkelijk door naar 33 Europese landen. Goed om te weten: interrail is er voor iedereen, niet alleen voor jongeren. Je kunt de pas online 11 maanden van tevoren kopen, zonder een reisperiode te kiezen. Je activeert de pas op het moment dat je zeker weet wanneer je wilt reizen.

Lees meer over een treinvakantie met Interrail

NS buitenland Afbeelding reiziger lege trein.jpg

Extra flexibiliteit

Het lijkt erop dat we ons nog wel even in een onzekere tijd bevinden. Daarom heeft NS International, samen met de partners, de voorwaarden voor het wijzigen van veel tarieven tijdelijk versoepeld. Hierdoor kunnen geboekte tickets voor veel tarieven kosteloos worden gewijzigd.

Meer informatie over het flexibel boeken van treintickets

Deel via:

Bekijk ook:

REIZIGERS

WANDELINGEN