PLANTENWINKELS

De leukste (online) plantenwinkels in de stad

Wil jij je balkon in een groene oase veranderen, het dakterras in een paradijs voor vogels en vlinders, je tuin voorjaarsproof maken of je woonkamer voorzien van de mooiste kamerplanten? Dan ben je bij deze stadstuinwinkels aan het juiste (online) adres.

NS plantenwinkels Bleshyou Nijmegen, Onne van Dixhoorn.jpg

Onne van Dixhoorn

Bleshyou Nijmegen

Koop je een plant bij Bleshyou, dan krijg je gegarandeerd een bijzonder exemplaar. Sommige planten komen rechtstreeks van de hobbykweker en hebben een eigen verhaal. Je kunt in hun uitgebreide webshop kiezen uit een grote collectie: van cactussen tot spannende vleeseters. Is je plant thuis te groot of onhandig geworden, dan ruil je die bij Bleshyou om voor een geschiktere kandidaat.

Broeckhuysenstraat 20, Nijmegen, Bleshyou.nl

Stek de stadstuinwinkel Rotterdam

Biologische zaden, groen van lokale kwekers, nestkastjes, insectenhotels en handgemaakt tuingereedschap. Bij Stek vind je alles om jouw stadstuin, balkon of (dak)terras op een duurzame manier om te toveren tot een groen paradijs. Er worden – zodra het weer kan – ook workshops georganiseerd. Het team kan breed adviseren, van stekken tot composteren.

Nieuwe Binnenweg 195b, Rotterdam, Stekrotterdam.nl

NS plantenwinkels Stek Rotterdam Credits: Huck Sim.jpg

Huck Sim

Groene Vingers Delft

Mocht je nog niet in het bezit zijn van groene vingers, dan kweek je ze wel bij de leukste stadstuinwinkel van Delft. Naast heel veel prachtige planten verkoopt Groene Vingers potten, leuke woonaccessoires en originele cadeautjes. Je kunt in deze groene conceptstore – ook in de webshop! – heerlijk woon- en groeninspiratie opdoen.

Burgwal 23, Delft, Groenevingersdelft.nl

NS plantenwinkels Groene Vingers, Delft 2.jpg
NS plantenwinkels Groene Vingers, Delft.jpg

’s Zomers Rotterdam

’s Zomers is na 25 jaar uitgegroeid van bloemist tot botanical warehouse. De locatie is spectaculair: in de Hofbogen, onder een oude spoorlijn. In deze groene oase kijk je je ogen uit, want de ruimte is – net zoals de online store – gevuld met de mooiste bloemen, planten en accessoires.

Boekhorststraat 44-54, Rotterdam, Zomersbloemen.nl

’s-Zomers, fotocredit Jeroen Roest bloemen.jpg

Jeroen Roest

’s-Zomers, fotocredit Jeroen Roest bos bloemen.jpg

Jeroen Roest

’s-Zomers, fotocredit Jeroen Roest.jpg

Jeroen Roest

Greennest Gallery Utrecht

Verborgen in het kassencomplex van de Botanische Tuin van de Universiteit Utrecht zit de Greennest Gallery. Je vindt er een grote diversiteit aan kamerplanten en potten, maar misschien nog leuker: het is een zelfservicewinkel. Aan de hand van instructies in de winkel zoek je de plant en/of pot uit die bij je past. Mix & match is toegestaan. Heb je vragen en/of opmerkingen, dan stel je die simpel via de app. Het is een uniek concept dat uitgaat van het goede van de mens. Hoe mooi is dat? Tijdens de lockdown is Greennest Gallery alleen op afspraak te bezoeken.

Budapestlaan 17, Utrecht, howareyougrowing.nl

Plantenwinkels Greennest Gallery kas.jpg

Karima Benali

Filya Den Haag

Stadstuinwinkel Filya is een toevluchtsoord in de stad met een glansrol voor groen. Hier vind je een collectie planten van over de hele wereld en kun je terecht voor de vriendelijk geprijsde Mix & Match planten (3 stuks voor € 10). Je kunt je favoriete plant ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Fluwelen Burgwal 1f, Den Haag, Filyaindoorgarden.com

NS plantenwinkel Filya.jpg

Wildernis Amsterdam

In de grote stad groeit de behoefte aan groen en veranderen balkonnetjes, dakterrassen, stoepen en geveltuintjes steeds meer in weelderig bloeiende paradijsjes. Mede dankzij Wildernis, want deze toffe groene hotspot in het Hallenkwartier verkoopt – ook online – (hang)planten, potten, gereedschap en groencadeaus. Zodra het weer kan, volg je hier ook workshops en lezingen over stads- en moestuinieren.

Bilderdijkstraat 165F, Amsterdam, Wildernisamsterdam.nl

NS plantenwinkels Wildernis Amsterdam.jpg

Skylarr Beek

NS plantenwinkels Wildernis Amsterdam3.jpg

Anisha Spice

Stadsakker Groningen

Toen niemand ooit nog van een stadstuinwinkel had gehoord, laat staan van een urban jungle, richtte Stadsakker zich al op tuinierende stedelingen. Vanuit een jugendstilpand in het hart van de stad voorziet deze klassieker klanten van lokale groentepakketten. Het is ook een goed (online) adres voor handige tuinhulpjes, groene literatuur en leuke gadgets om weg te geven.

Oude Kijk in 't Jatstraat 38, Groningen, Stadsakker.nl

NS plantenwinkels Stadsakker Groningen2.jpg

Stadsakker

NS plantenwinkels Stadsakker Groningen3.jpg

Stadsakker

NS plantenwinkels Stadsakker Groningen.jpg

Stadsakker

Plantaardig Middelburg

Nabij de Markt zit een van de leukste winkels van de stad: Plantaardig. In deze tot de nok toe gevulde urban jungle vind je de prachtigste planten, bloemen, potten, zaden en stekjes. Bovendien zijn ze meester in het oplappen van asielplanten. En ze runnen een plantenhotel waar jouw groene huisgenoten kunnen logeren tijdens de vakantie. Online kun je er terecht voor terrariums en – te leuk! – stekkendozen.

Zusterstraat 10, Middelburg, Plantaardigmiddelburg.nl

NS plantenwinkels Middelburg.jpg

Benieuwd naar de leukste (online) shopadressen?

Ontdek ze op nsfavourites.nl

Deel via: