De 10 beste boeken over reizen

Hopelijk kunnen we binnenkort weer reizen naar de mooiste bestemmingen in binnen- en buitenland. Om alvast inspiratie op te doen voor een (trein)reis, selecteerden wij 10 mooie boeken over reizen. Waar gaat jouw volgende reis naartoe? Kijk voor meer top 10-lijstjes op ns.nl/treinlezer.

Daphne Deckers.png

Uitwaaien – Daphne Deckers

Een rijk geïllustreerd feelgoodboek waarin Daphne Deckers de lezer meeneemt op een inspirerende reis door Nederland. Ze laat zien dat geluk dicht bij huis ligt.

Dean Nicholson.jpg

Nala’s wereld – Dean Nicholsen

Dit is het bijzondere, waargebeurde verhaal over een grote Schotse man die langs de kant van de weg een uitgehongerde kitten vindt en haar meeneemt op zijn fietstocht rond de wereld.

Balkan Blues – Nils Elzenga

Een vader en zoon, uit elkaar gedreven door de dood van hun moeder en vrouw, besluiten twintig jaar later een gezamenlijk avontuur aan te gaan. Een maand lang reizen Nils en zijn vader over de Balkan.

Berichten uit de vallei – Stefan Brijs

In dit vervolg op zijn alom geprezen Andalusisch logboek concentreert Stefan Brijs zich vier seizoenen lang op de natuur in het zuiden van Spanje, waar hij sinds 2014 woont.

Pastorale – James Rebanks

Schaapsherder vertelt Rebanks via een kroniek van drie generaties boeren over het oude Noord-Engelse landschap dat dreigt te verdwijnen.

Alma Mathijsen.jpg

Bewaar de zomer – Alma Mathijsen

In dit boek neemt Alma Mathijsen de lezer mee naar de zomers in het familiehuis tussen bos en olijfgaarden in Noord-Italië, dat elk jaar opnieuw terug veroverd moet worden op de natuur.

Raynor Winn.jpg

De wilde stilte – Raynor Winn

In dit vervolg op de bestseller Het zoutpad trekken de schrijfster en haar man na hun wandeling van 1000 km in een prachtige oude boerderij, diep in de heuvels van Cornwall.

Twan Huys.png

Wandellust – Twan Huys

Journalist en schrijver Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. In Wandellust beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Dirk Jan en Hester.jpg

De laatste reis van de Boswachter – Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet

Als dank voor bewezen diensten besluiten Roeleven en Van der Vliet hun oude Japanse auto naar zijn geboortegrond terug te brengen. Dit is het relaas van hun reis.

Petra de Hamer.png

Buitenluchtleven – Petra de Hamer

Waar ga je heen als je een middagje wilt wandelen of een keer een lang weekend eropuit wilt? Dit boek biedt inspiratie voor de mooiste natuurgebieden.

Ben jij een treinlezer en wil je graag op de hoogte gehouden worden van winacties, boekenevents en leestips?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse Treinlezer mailing.

Deel via: