Lekker lezen deze zomer

Lekker luieren deze zomer? Dat doe je natuurlijk met een goed boek. Bij voorkeur in een hangmat, een fijne tuinstoel of een bedje aan het strand. Of gewoon lekker in de trein. Want reistijd is leestijd. Goed om te weten: de Boekenweek vond plaats van 29 mei tot en met 6 juni, nadat deze in maart niet door kon gaan vanwege de gesloten boekhandels. We hebben een mooie actie voor reizigers die het Boekenweekgeschenk in bezit hebben.

Boek wat wij zagen

Boekenweek 2021

Voor het eerst in 75 jaar vond de Boekenweek vanwege de coronacrisis plaats van 29 mei tot en met 6 juni – in plaats van begin maart, zoals gewoonlijk.

Boekenweekgeschenk

Dit jaar is het Boekenweekgeschenk geschreven door Hanna Bervoets: Wat wij zagen. Je ontvangt het boek de hele maand juni als je voor € 15,- aan boeken koopt. Het verhaal volgt een contentmoderator van een socialmediaplatform. Hanna vertelt: ‘Dat vind ik zo’n fascinerende wereld. Zo iemand ziet als aanstootgevend aangemerkte content voorbijkomen en moet beslissen wat wel en wat niet getoond wordt.’ Volgens Hanna is het onwerkelijk om opeens voor zo’n groot publiek te schrijven. 'Ik probeerde er niet bij stil te staan en net als anders iets te schrijven wat ik zelf goed vind. Spannend is het wel, op een goede manier: misschien krijg ik wel heel veel reacties. Of juist geen. Uiteindelijk is de Boekenweek het feestje van de boekhandelaren, dus ik hoop vooral dat zij na een rotperiode – waaronder het uitstellen van de Boekenweek – een goede tijd tegemoetgaan.’

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay De genocidefax is geschreven door Roxane van Iperen en de hele maand juni te koop in de boekenwinkels voor € 3,75. Roxane van Iperen is bekend van het internationaal goed gewaardeerde ’t Hooge Nest, over twee joodse zussen in het verzet.

20 jaar hoofdsponsor

We zijn dit jaar al twintig jaar hoofdsponsor van de Boekenweek. Om dat te vieren hebben we voor reizigers nu een extraatje. Ben je in het bezit van het Boekenweekgeschenk 2021, dan krijg je van ons toegang tot de Boekenweekgeschenken van de afgelopen twintig jaar. Voor op je e-reader of om als pdf te downloaden. Ga op reis door 20 prachtige verhalen die Nederlandse en Vlaamse auteurs voor jou geschreven hebben. Kijk op ns.nl/boekenweekgeschenk voor meer informatie.

Bespreek samen met andere (trein)lezers de leukste boeken met elkaar in de NS Leesclub op Facebook.

Kans maken op een zomerlezen boekenpakket met daarin maar liefst vijf verrassende boeken?

Win een pakket Dwarsliggers!

Door zijn handzame formaat leest de Dwarsligger fijn in de trein. SPOOR mag 15 pakketten met deze 3 titels weggeven. Kans maken?

Boek kastanjehove

Kastanjehove - Tommie Niessen

Een ontroerende en humoristische roman. Gebaseerd op de belevenissen van Tommie Niessen, een van de allerleukste verpleegkundigen van Nederland. Geschreven door Loes Wouterson.

Boek wie niet horen wil

Wie niet horen wil - Nicci French

Een spannende psychologische thriller, met een uiterst onverwachte ontknoping. Tess gaat op onderzoek uit als haar dochtertje vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

Boek schaduwstad

Schaduwstad - Elizabeth Day

Een plotgedreven roman over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven.

Beeld: Stocksy United (stockbeeld)

Deel via: