Maak je hoofd leeg in de bergen

In Zwitserland en Oostenrijk

Frisse berglucht en sportieve avonturen: met een reis naar de Alpen verruil je stress voor ontspanning. Je vakantie begint zodra je de trein instapt: met een goed gesprek, een lekker boek en prachtige vergezichten.

Natuur in Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn betoverende natuur. Van klaterende bergbeken en ruige rotstoppen tot stille bergmeren en grootse gletsjers. Met ICE International reis je snel en relaxed naar deze majestueuze schoonheid. Nog geen zeven uur na vertrek uit Amsterdam rol je Basel binnen. De Zwitserse stad ademt een en al cultuur en geschiedenis. Genoeg te doen: heerlijk struinen langs de Rijnkade, dwalen door de kronkelige straatjes van de oude stad, of een van de gerenommeerde kunstmusea bezoeken.

Indrukwekkende bergketens in Luzern

Maar kun je niet wachten op de bergen, dan reis je meteen door naar Luzern. Met zijn middeleeuwse houten Kapellbrücke is de stad een plaatje om te zien. En vanaf hier trek je zo de hoogte in: de bergketens zijn al zichtbaar vanuit de stad. Absolute aanrader is een tochtje met de steilste tandradbaan ter wereld – stijgingspercentage 48 procent! – richting de top van de Pilatus (2073 meter). Het laatste stukje moet je zelf klimmen, met een fantastisch panorama als beloning. Tip: de Golden Round Trip combineert de tandradbaan met een reisje per kabelbaan en een boottocht over het wonderschone Vierwoudstrekenmeer.

Met de nachttrein naar Oostenrijk

Buurland Oostenrijk doet in schoonheid niet onder voor Zwitserland. De nieuwe ÖBB Nightjet brengt je er naartoe terwijl je slaapt, zodat je ’s ochtends aan het ontbijt kunt in een Kaffeehaus in Innsbruck. De hoofdstad van Tirol is meteen ook de perfecte uitvalsbasis voor mooie toppogingen. Kies je voor gemak, dan pak je vanuit het centrum de kabeltrein en de kabelbaan naar de top van de Hafelekar (2256 meter). Maar het wemelt er ook van de andere bergtoppen, met wandelroutes in elke denkbare afstand en zwaarte.

Dolomieten in Italië

Voor spanning en sensatie kun je ook nog de grens met Italië oversteken. Daar priemt het grillige gesteente van de Dolomieten de hoogte in. Duizelingwekkende via ferrata’s voeren je – gezekerd aan een staalkabel – langs de loodrechte rotswanden in het berggebied. En nog eentje voor je bucketlist: waag je aan een tandemsprong vanaf een van de bergweides en zweef als een arend tussen de bergen door, een onvergetelijke ervaring.

Meer weten over zakelijk internationaal reizen met de trein?

Naar de Alpen

Een treinreis met ICE International naar het Zwitserse Basel boek je al vanaf € 38,- (2e klas, enkele reis). Het Oostenrijkse Innsbruck is bereikbaar met ICE International (vanaf € 38,-) of ÖBB Nightjet (vanaf € 30,-). Let op: check voor het plannen van je reis de reisadviezen ten aanzien van corona.

Tekst: Bas Popkema. Beeld: Shutterstock (stockbeeld)

Deel via: