Regel je hele reis via de NS-app

Hoe je dag er ook uitziet, je regelt je hele reis met NS. Parkeren bij het station, een Greenwheels-deelauto huren, reizen met bus, tram of OV-fiets: met de Reisplanner in de NS-app plan je gemakkelijk alle vervoermiddelen die je naar jouw bestemming brengen.

Heb jij de NS-app nog niet? Download de app hier:

Makkelijk van deur tot deur reizen

Meer dan ooit willen we moeiteloos van deur tot deur kunnen reizen. En die reis begint al zodra je je voordeur uitloopt. Wist je dat je met NS je hele reis kunt plannen? Naast de vertrouwde treinreis bieden we vele diensten en services voor het plannen van je hele reis: van het huren van een OV-fiets tot reizen met bus, tram of metro. Ook kun je een Greenwheels-deelauto huren of je eigen auto parkeren op de P+R parkeerterreinen bij onze stations. Dit doe je allemaal eenvoudig en snel met de NS-app.

P+R parkeerterreinen

Reis je een stukje met je eigen auto? Dan bieden de P+R parkeerterreinen uitkomst. Je auto staat daar voordelig en veilig op loopafstand van de trein. De NS-app vertelt je waar je het dichtstbijzijnde P+R terrein vindt. Wist je trouwens dat je korting krijgt op je parkeertarief wanneer je reist met een OV-chipkaart? Soms is het zelfs gratis. Ook kun je op steeds meer stations in- en uitrijden met kentekenherkenning. Dat maakt het nog makkelijker snel verder te reizen met de trein. Lees meer over P+R parkeerterreinen.

Greenwheels auto rood

Greenwheels-deelauto

Bij 110 NS-stations staan de rode auto’s van Greenwheels voor je klaar. Ideaal voor als je de flexibiliteit van een auto nodig hebt, maar er zelf geen hebt. Met Greenwheels kies je voor duurzaamheid, want je gebruikt de auto alleen als je deze écht nodig hebt. Via de NS-app zie je snel een overzicht van beschikbare Greenwheels. Met de nieuwe app van Greenwheels kun je nu na je treinreis heel gemakkelijk uitchecken op het station en direct weer inchecken in een auto van Greenwheels. Heb je een NS-abonnement? Dan krijg je eenmalig 25 euro korting als je je bij Greenwheels registreert. Alle auto’s worden op dit moment trouwens extra regelmatig gereinigd. Vanbuiten, maar vooral ook vanbinnen. Greenwheels gebruikt daarvoor ecologische, afbreekbare en desinfecterende choonmaakproducten. Wel zo veilig. Lees meer over het huren van een Greenwheels deelauto.

Bus, tram, metro

Waar je ook naartoe gaat, met een OV-chipkaart kom je er. Je reist er namelijk mee met de trein én met de bus, tram en metro. Door het uitgebreide netwerk van stads- en streekvervoer kun je overal in Nederland in de bus stappen. Daarnaast brengen de tram en metro je in de grote steden ook van A naar B. In de NS-app op je mobiele telefoon check je dus niet alleen de treintijden, maar ook alle tijden van bus, tram of metro. Lees meer over de bus, tram en metro en de NS-app.

NS ov fietsen parkeren

Fietsparkeren

Op grotere stations kun je je fiets parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Die is meestal geopend van een kwartier vóór vertrek van de eerste trein tot een kwartier ná aankomst van de laatste trein. Je fiets staat er droog en veilig, want medewerkers houden een oogje in het zeil. Op steeds meer locaties is deze service de eerste 24 uur zelfs gratis. Lekke band? Slot kapot? Veel stallingen verzorgen fietsreparaties en verkopen fietsaccessoires. Bij kleine reparaties kun je je fiets vaak dezelfde dag nog ophalen. Je betaalt contactloos met je pinpas. Lees meer over parkeren bij een van onze fietsenstallingen.

OV-fiets

Wie kent ’m niet: de blauw-gele OV-fiets waarmee je alle vrijheid hebt om te gaan waar en wanneer je wilt. In de NS-app check je gemakkelijk de beschikbaarheid van de OV-fietsen op bijna driehonderd locaties. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan. Je vindt de fietsen uiteraard op de meeste stations, maar ook bij bus- en metrohaltes en op steeds meer P+R terreinen. Het OV-fietsabonnement is gratis en koppel je aan je persoonlijke OV-chipkaart. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 3,85 per keer, tot 24 uur. Beheerders letten in deze tijd extra op hygiëne: handvatten en zadels worden regelmatig grondig gereinigd. Lees meer over het huren van een OV-fiets.

Met de NS-app wordt reizen steeds makkelijker

De NS-app op je mobiele telefoon helpt je elke dag bij het plannen van jouw reis. Om het reizen steeds makkelijker en leuker voor je te maken, blijven we de app constant vernieuwen. Zo testen we met extra vervoermiddelen, nieuwe informatie over je reis en entertainment voor onderweg. Vanaf mei kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van ‘In de buurt’, waarmee je in de app alle NS-voorzieningen kunt vinden die op dat moment bij jou in de buurt zijn, zoals P+R en een OV-fi ets. Ook kijken we op dit moment of het mogelijk is om elektrische deelscooters te gaan aanbieden. Het testen van deze functionaliteiten doen we in de NS Lab-app. Hierin kun je de deelscooters bijvoorbeeld al reserveren. Jij als reiziger speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze app. Download de NS Lab-app en test met ons mee: ns.nl/nslab. Lees ook meer over de NS Lab-app in de rubriek NS Berichten.

Nieuwe NS-commercial: vandaag is geen dag hetzelfde

Als er voor iemand geen dag hetzelfde is, is het wel voor zangeres Froukje (19). Zij speelt de hoofdrol in onze nieuwe commercial Vandaag is geen dag hetzelfde. Ook schreef ze speciaal voor deze commercial een nummer. Benieuwd naar haar verhaal?

Tekst: Marleen Bontekoe. Beeld: Rolinda Windhort, Maartje Bodt, Corrine van der Heijden en AfdelingBeeld.nl

Deel via: