De beste zomerboeken

Van thrillers tot non-fictie: zoek een fijne leesplek en geniet van deze zomerboeken. Dit lijstje is in samenwerking met boekensite en lezerscommunity Hebban.nl samengesteld.

Boek de zevende zus

De zevende zus – Lucinda Riley

Het laatste deel in de mega-bestsellerserie van Lucinda Riley onthult eindelijk het antwoord op de vraag: wie is nu die zevende zus? Elke zus probeert haar spoor te volgen – in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland.

Boek later

Later – Stephen King

Een jongen met een bovennatuurlijke gave helpt de politie bij een moordonderzoek. Later is een krachtig en spookachtig verhaal met ondertonen van de klassieke thriller It, van grootmeester Stephen King.

Boek shaggie bain

Shuggie Bain – Douglas Stuart

De winnaar van de Booker Prize 2020 vertelt het verhaal van de eenzame Hugh 'Shuggie' Bain, die in de jaren tachtig zijn jeugd doorbrengt in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow, Schotland. Een debuut over verslaving, moed en onvoorwaardelijke liefde.

Boek revolutie

Revolusi – David Van Reybrouck

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck, bekend van Congo, aan zijn monumentale Revolusi, dat het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid vertelt.

Boek bed en breakfast

Bed & Breakfast – Ilja Gort

De excentrieke wijnboer én schrijver Ilja Gort neemt de lezer mee naar een bed en breakfast in Zuid-Frankrijk. Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar ook zonder enige voorkennis te lezen.

Boek een film met Sophia

Een film met Sophia – Herman Koch

Herman Koch schreef een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven.

Boek de gelukkigste man te wereld

De gelukkigste man van de wereld – Eddie Jaku

Een memoire van de 100-jarige joodse Eddie Jaku, die de Tweede Wereldoorlog overleefde en zichzelf daarna beloofde elke dag te glimlachen. In dit boek deelt hij zijn wijsheden.

Boek Blake Bailey

Philip Roth – Blake Bailey

Voor deze biografie kreeg de veelgeprezen biograaf Bailey toegang tot het persoonlijk archief van schrijver Roth, sprak zijn vrienden, geliefden en familie en uiteraard de auteur zelf.

Boek droomvakantie

Droomvakantie – Sarah Morgenthaler

Dit eerste deel in een verfrissende feelgoodserie speelt zich af in een bergdorpje in Alaska. Fans kunnen meteen door met de volgende twee delen in de Moose Springs-reeks: Droomman en Droomuitzicht.

Boek kilo

Kilo – Toby Muse

Voor fans van de Netflix-serie Narcos en liefhebbers van true crime biedt Kilo een indringend verslag van het leven in de Colombiaanse drugskartels. Toby Muse kreeg ongekende toegang tot de kartels en kon daardoor in detail de reis beschrijven die een kilo cocaïne maakt.

Ben jij een treinlezer en wil je graag op de hoogte gehouden worden van winacties, boekenevents en leestips? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Treinlezer mailing.

Deel via: