Graffiti

Honigcomplex

Brug en boten in het water

Opoe Sientje

Straatje

Philipse Koffie & Brocante

- ADVERTORIAL -

Nijmegen, oudste stad van Nederland

Ontdek oude sporen in een levendige omgeving

Of je er nu voor kiest de stad of de natuur (of allebei!) te verkennen, je stuit ongetwijfeld op de geschiedenis van het Rijk van Nijmegen. De groene stad aan de Waal leeft en de oude grondvesten blijken zich prima te lenen voor cultuur en vermaak.

Het ene moment sta je in de oude binnenstad, en een kwartier later op de Waal-stranden, met uitzicht op de uiterwaarden en konikpaarden om je heen. De rivieren rondom Nijmegen waren tweeduizend jaar geleden belangrijke verkeersaders voor de Romeinen. Romeinse overblijfselen zijn veelvuldig te vinden in en rond de stad.

Museum Valkhof en Vrijheidsmuseum

In Museum Valkhof vind je een prachtige verzameling oude en moderne kunst en kom je alles te weten over de tijd waarin Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. En wil je meer weten over het indrukwekkende rivierengebied in deze omgeving? Beleef dan in Museum De Bastei hoe de rivier stad en natuur verbindt in dit gebied. Een paar kilometer verderop vind je nog een museum dat je meeneemt naar andere tijden: het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Tussen de glooiende heuvels en dicht bij Duitsland, midden in het gebied van belangrijke operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit museum vertelt het verhaal van oorlog en vrijheid. Aan de andere kant van de Waal ligt Fort Pannerden, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog 300 soldaten waren gelegerd. Hier ontdek je door beleefprogramma’s meer over die tijd. En als je dan toch in Doornenburg bent, vergeet dan een bezoek aan kasteel Doornenburg niet. Een kasteel zoals kinderen dat tekenen. Ook zij zullen zich prima vermaken in en rondom het kasteel, dankzij de vele activiteiten en de grote speeltuin.

Rijke muziek- en theatercultuur

Nijmegen kent een rijke muziek- en theatercultuur, met podium Doornroosje als bekende naam en festivals op bijzondere locaties als het Honig Complex, het Valkhof en de stranden langs de Waal. In de zomer is er elke week wel een festival te bezoeken, met Down the Rabbit Hole in Beuningen en de Vierdaagsefeesten als grootste publiekstrekkers. Door de nabijheid van de natuur is Nijmegen een stad waar je naast de reuring ook rust vindt. Onze tip: neem de tijd om te genieten van al het moois dat Nijmegen en omgeving te bieden hebben. Ga tafelen na een dag vol ontdekkingen bij Bistro Flores of Nijmeegs gouwe ouwe De Grut. En omdat je aan een dag Nijmegen vast nog geen genoeg hebt, overnacht je heerlijk in het gezellige Hotel Credible, het hippe hotel Nimma of design hotel Blue. Morgen weer een dag!

Alvast voorpret over een bezoek aan Nijmegen, voor als er straks weer meer mogelijk is? Op visitnijmegen.com/spoor vind je inspiratie over wat er allemaal te zien, doen en beleven is in het Rijk van Nijmegen.

Beeld: Petra Hoogerbrug

Deel via: