- ADVERTORIAL -

3 verrassende routes voor een dagje Leiden

In het mooie Leiden kijk je je ogen uit. Wij zetten routes voor prachtige winkels, lekkere plekjes en ontdekkingen over Rembrandt voor je op een rij. Trakteer jezelf op een dagje Leiden!

Shoppingroute: Leidse winkels

In de binnenstad van Leiden winkel je in herenhuizen en rijksmonumenten waar sinds de gouden eeuw weinig aan is veranderd. Vintage liefhebbers halen hier hun hart op! Begin bij de Haarlemmerstraat, waar je Appel & Ei, Modejacht en Lionheart vindt. Natuurlijk vind je hier ook de grote modeketens. Steek de Oude Rijn over om je in de charmante Breestraat te verwonderen bij Wonderful Nature. Hier vind je allerlei dierlijk moois. Even verderop in de straat vind je Babooka, waar de prachtigste design- en fotografieboeken uitnodigend zijn uitgestald. Internationale boeken vind je bij Mayflower en ook boekhandels De Kler en Atleest hebben een mooie selectie. En als je hier dan toch bent, loop dan vooral even binnen bij Art & Casey voor meer keuze in vintage kleding!

Leidse lekkernijenroute

Even uitpuffen? Dat kan langs De Nieuwe Rijn, op een van de bijzondere terrasboten. Een andere must see is de burcht van Leiden: een van de oudste in Nederland. Hier vind je het grand-café aan de voet en het restaurant aan de overkant, beide genoemd naar de burcht. De Botermarkt is zo smakelijk als ’ie klinkt: Snijers serveert er al sinds 1829 gebakjes en meer, heerlijk aan het water. Bij Voorafentoe lunch je in gezellige huiskamersetting en bij conceptstore/familiecafè Kleine Planeet combineer je aangenaam shoppen met dito eten en drinken. Het grootste terras van Leiden vind je bij de Italiaanse bistro bar City Hall, in – jawel – het stadhuis, aan het Stadhuisplein.

Ontdek het Leiden van Rembrandt: volg de Rembrandt route

Leiden is de stad waar Rembrandt het licht zag, op 15 juli 1606. Dit jaar wordt zijn verjaardag in Leiden gevierd met openluchtactiviteiten zoals de Rembrandt Route en een wandeling langs alle historische Rembrandtlocaties. De route voert ook langs de ‘Young Rembrandt School’, waar Rembrandt zelf tekenles kreeg en waar jij je vandaag de dag door de master himself kunt laten schetsen. Als dat geen mooi aandenken is aan je dagje Leiden! De Rembrandt Route is voor € 6,95 verkrijgbaar bij de VVV Leiden, via de trakteertas (zie aanbieding).

Roze voucher

Trakteertas Leiden van van € 45,- voor € 24,95

Bestel voordat je op pad gaat de trakteertas en maak je dagje Leiden compleet! Dit is de inhoud van de tas:

• Wandeling naar keuze bij VVV Leiden (Hofjeswandeling, Leidse Loper of Rembrandtwandeling)

• Leuke shoppingroute

• Citymap/cityguide

• Magazine met leuke Leiden-tips

• Diverse leuke aanbiedingen van ondernemers

• Trakteerkaart van € 15,- (te verzilveren bij een van de 150 verzilverpunten in de stad)

• Een Leidse traktatie!

Je bestelt de tas door een mail te sturen naar info@vvvleiden.nl o.v.v. Trakteertas, je naam, de datum van jouw dagje uit en de wandeling van jouw keuze. Jouw trakteertas is af te halen bij VVV Leiden, Stationsweg 26 (2 minuten lopen vanaf Leiden Centraal).

Beeld: Marta Klement

Deel via: