Lekker zomers op stap

Beleef de olympische sfeer op het strand van Scheveningen. Of neem de fiets mee in de trein, op weg naar nieuwe avonturen. Geniet van een zomer vol vrijheid.

Reserveer je fietsplek

Blijf jij deze zomer ook in eigen land? Pomp de fietsbanden maar stevig op dan, want je kunt lekker voordelig met trein en fiets op stap. Tot en met 15 september krijg je 25% korting op een Fietskaart Dal. Het is wel verplicht om je fietsplek voorafgaand aan je reis even te reserveren. Dan weet je meteen of er een plaatsje vrij is – en zo voorkomen we overvolle treinen. Reserveren kan vanaf twee weken van tevoren tot kort voor vertrek. Het werkt heel eenvoudig, via de Treinwijzer in de NS-app of in je NS-account op ns.nl. Reserveren is alleen nodig in NS-treinen en kan ook via de klantenservice of de servicebalie op het station. Wil je meer weten over fietsen in de trein, kijk dan op ns.nl/fiets.

Nieuw geluid op het station

‘Beste reizigers, de intercity naar Utrecht Centraal vertrekt van spoor 5 …’. Klinkt die omroep je nét even anders in de oren? Dan heb je waarschijnlijk een voorproefje gehad van onze nieuwe omroepstem Karin van As. Ze kwam als topper uit de bus bij een selectie van professionele stemacteurs. Vriendelijk, goed verstaanbaar én passend bij de sfeer van het station, zo oordelen de reisinformatie-experts van NS. En testreizigers denken er hetzelfde over: zij vinden Karins stem prettig en helder. Uit MRI-onderzoek blijkt zelfs dat haar stem negatieve emoties verzacht. Toch fijn als je na een stressvolle dag op het perron staat. Karin heeft ruim tachtig uur aan namen, woorden en zinnen ingesproken. Via text-to-speech kunnen we reisinformatie in een vingerknip omzetten naar een gesproken bericht van Karin. Met de komst van Karin verdwijnt de stem van Tuffie Vos, bijna 25 jaar het geluid van het station. In de loop van het jaar zal Karin op steeds meer perrons klinken, vanaf eind 2021 is ze overal te horen. Benieuwd hoe die prettige stem klinkt? Bekijk dan de introductievideo.

TeamNL Olympic Festival in Scheveningen

Een trip naar de Olympische Spelen in Tokio zit er dit jaar niet in, maar gelukkig kun je de olympische sfeer ook in Nederland volop ervaren. Pak de trein naar Scheveningen en stap daar op ons boulevardtreintje. Dat brengt je in een paar minuten naar het TeamNL Olympic Festival op het strand. Tot en met 8 augustus is dit dé plek om de prestaties van onze Nederlandse topsporters te volgen, hen na terugkomst te huldigen én zelf sportief te genieten van het strandzonnetje. Het festival is ook een aanrader met kinderen: zo is de AtletiekUnie met onze NS Kidsclub van de partij, met allerlei leuke atletiekspellen. En wie weet kom je een van de drie topsporters tegen die wij al jaren steunen met het vervoer van en naar hun training: skater Keet Oldenbeuving, meerkampster Anouk Vetter en paralympisch zwemster Lisa Kruger. Kijk voor meer informatie op teamnl.org/festival of ns.nl/reisjefit

Makkelijker naar Den Haag en Scheveningen

Een dwaaltocht rond het Binnenhof, een bezoekje aan het befaamde Kunstmuseum Den Haag, een uitstapje naar het Scheveningse strand. Of je nu één van deze dingen op je agenda hebt staan of alle drie, je reist er straks nog makkelijker naartoe. De gemeente Den Haag en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met NS en HTM de handen ineengeslagen voor slimmer openbaar (deel)vervoer. Geen gestress meer in de file naar het strand, maar duurzaam én snel naar de Hofstad en Strand Scheveningen. Ideeën hebben we volop. Bijvoorbeeld een reis naar het strand met trein en tram op één kaartje. Met een extra snelle tram die van station Den Haag Centraal naar het strand rijdt. Maar ook: handige deelfietsen en deelscooters waarmee je je eigen route door de stad kiest – mét bewaakte stallingen bij het strand. En kom je met de auto? Er zijn plannen voor hubs aan de rand van de stad waar je kunt parkeren en overstappen op het OV. Ontspannen en comfortabel voor jou, én goed voor de leefbaarheid in de stad en de iconische strandregio. Lees ook: Bereikbaarheid Den Haag en Strand Scheveningen flink verbeterd

Tekst: Bas Popkema. Beeld: Yoko Heiligers

Bekijk ook:

ACHTER DE SCHERMEN

STEDENGIDS ZWOLLE

REIZIGERS ONDERWEG

Deel via: