Zinderende zomerthrillers

Trillend als een rietje zul je ze lezen, deze thrillers. Maar eerlijk: dat zijn de beste, toch? Dit lijstje is samengesteld in samenwerking met boekensite en lezerscommunity Hebban.nl.

Val – Toni Coppers

Coppers won in juni de Hebban Thrillerprijs met zijn boek Val. ‘De kracht van het boek zit in de personages die Coppers neerzet,’ oordeelde de jury over deze spannende thriller.

Valse getuige – Karin Slaughter

De 'Queen of Crime’, zo wordt bestsellerauteur Karin Slaughter ook wel genoemd, die bekend staat om de gruwelijke scènes in haar boeken. Valse getuige is haar allernieuwste thriller.

Bloedsteen – Bernice Berkleef

Met Bloedsteen won Berkleef onlangs de Gouden Strop voor beste thriller van het jaar. Ze plaatst haar spannende verhaal tegen de achtergrond van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Koninkrijk – Jo Nesbø

Deze succesvolle Noorse thrillerauteur staat bekend om zijn serie over ‘Harry Hole’, maar schrijft ook standalones. In dit verhaal staan twee broers centraal, die in een afgelegen bergdorp het mikpunt worden van allerlei verdachtmakingen

De Camino – Anya Niewierra

Niewierra’s hoofdpersoon loopt de beroemde camino naar Santiago, in de hoop erachter te komen waarom haar man een jaar eerder tijdens dezelfde tocht zelfmoord pleegde.

Wie niet horen wil – Nicci French

Auteursduo Nicci French staat bekend om haar spannende psychologische thrillers. In dit nieuwste boek is de hoofdpersoon ervan overtuigd dat haar dochtertje getuige was van een misdrijf en gaat op onderzoek uit.

De duisternis tussen ons – Molly & Rolf Börjlind

Rolf Börjlind maakt samen met zijn vrouw Cilla deel uit van een bekend Zweeds schrijversduo, maar bundelde voor dit boek zijn krachten met die van dochter Molly. Een meisje gaat daarin op zoek naar de waarheid over haar verdwenen broertje.

De engel van Venetië – David Hewson

De Britse thrillerauteur Hewson situeert zijn historische thriller in Venetië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en levert een gelaagde mix van verhaallijnen af en een plot met een dramatische ontknoping.

Mimic – Daniel Cole

Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn ‘Ragdoll’-serie, met een zenuwslopend nieuw verhaal over een seriemoordenaar die ’s werelds grootste kunstwerken nabootst.

Vogeleiland – Marion Pauw

Met Vogeleiland maakt Marion Pauw haar terugkeer als thrillerauteur. Dit spannende boek vertelt het verhaal van twee zussen – de opstandige, weggelopen Marianne en de rouwende Nicole, jaren later.

Ben jij een treinlezer en wil je graag op de hoogte gehouden worden van winacties, boekenevents en leestips? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Treinlezer mailing.

Deel via: