NEDERLAND MUSEUMLAND

Laat je verrassen door het archief van The Rolling Stones of bewonder kunst van meesterschilders Bob Ross, Gustav Klimt en Carel Willink. Deze winter zijn er veel indrukwekkende tentoonstellingen, ook om vanuit huis te ervaren.

Schilderij

Eindhoven

Oog in oog met Gustav Klimt

In het Van Abbemuseum maak je kennis met werk van de Weense schilder Gustav Klimt (van 19 december t/m 11 april). De combinatie van zijn intense schilderijen uit begin twintigste eeuw met meubels en reusachtige tegels van ontwerper Bas van Beek verrast.

Van Abbemuseum Gratis met Museumkaart

Beeld: Jorit Aust

Den Bosch

Avant-garde

Design Museum Den Bosch toont de experimentele kunst van de Oostenrijkse avant-garde, uit de jaren zestig en zeventig (20 februari t/m 13 juni). De werken van kunstenaars als Coop Himmelblau en Haus-Rucker-Co gaan bijvoorbeeld over de verhouding tussen lichaam en technologie. Ontwerper Hans Holleins principe ‘Alles is architectuur’ zie je terug in de veelzijdige en interactieve installaties, maquettes, kleding, meubels en objecten.

Design Museum Gratis met Museumkaart

Beeld: privéarchief Hollein

Vrouw met bril
Tekening eettafel

Arnhem

Magisch realisme

In 2022 opent Museum Arnhem zijn deuren, in Stedelijk Museum Breda bewonder je alvast een deel van de collectie tijdens Realisten – Meesterwerken uit Museum Arnhem (19 december t/m 5 april). Aanschouw schilderijen en tekeningen van het magisch realisme en neorealisme uit de jaren twintig en dertig. Met werk van o.a. Charley Toorop, Carel Willink en Jan Mankes.

Stedelijk Museum Breda Gratis met Museumkaart

Beeld: Collectie Museum Arnhem, Peter Cox

3x

online museumtips

Illustratie schildersezel

Museumvideo's

Volg een conservator, kijk mee in grote en kleine Nederlandse musea en verken de museum top 50, gewoon vanuit huis.

Illustratie laptop

Virtuele tour

Een van de leukste theatermakers van ons land, Lucas De Man, neemt je tijdens zijn online tour mee door het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Illustratie zwembad

Verhalen achter kunst

Op het Instagramaccount van Museum Voorlinden zie je dagelijks een ander werk uit de collectie en lees je alles over het verhaal erachter.

Foto The Rolling Stones

Groningen

Rock-’n-Rolling Stones

De eerste internationale tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped, over de wereldberoemde band The Rolling Stones, is na een wereldreis nu ook te zien in het Groninger Museum (t/m 28 februari). Ontdek originele instrumenten, iconische kostuums, dagboeken en zeldzaam audio- en beeldmateriaal.

Groninger Museum Korting met Museumkaart

Beeld: The Rolling Stones archive

Utrecht

Mode van kleur

Het Centraal Museum zet met Voices of Fashion: Black couture, beauty & styles (13 februari t/m 24 mei) toonaangevende zwarte modeontwerpers en jong talent in de spotlights. Het is voor het eerst dat een Nederlands kunstmuseum jarenlang onderzoek doet naar de rol van kolonisatie in de vroegere en hedendaagse modewereld.

Centraal Museum Gratis met Museumkaart

Beeld: Janice Deul

Foto vrouw
Schilderij Bob Ross

Ruurlo

‘Happy painting’

Museum MORE pakt dit najaar uit met de allereerste overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse schilder Bob Ross (t/m 11 april). Vanaf 1983 verwierf Ross bekendheid met zijn televisieserie The Joy of Painting, waarin hij razendsnel prachtige landschappen op het doek toverde en vertelde: ‘Iedereen kan schilderen.’ Droom weg bij zijn schilderijen van spiegelende meren en stille bospaadjes.

Museum More Korting met Museumkaart

Beeld: Bob Ross Inc.

3x

online museumtips

Illustratie camera

Fotografie

Bekijk de beelden van ‘mensenfotograaf’ Ed van der Elsken. Uit het archief van het Nederlands Fotomuseum.

Illustratie dinosaurus

Op expeditie!

In deze vermakelijke digitale tour wandel je samen met bioloog Freek Vonk langs alle hoogtepunten van Naturalis.

Illustratie oog

Tour de Boijmans

Tijdens deze 360 gradentour ga je op pad met twee conservatoren van Museum Boijmans van Beuningen én vertellen ze je alles over hun favoriete werken.

Tekst: Rosa Lee Szarzynski. Illustratie: Yoko Heiligers

Deel via:

Naar je favoriete museum?

Met een NS Flex-abonnement reis je van deur tot deur. Zonder saldo te laden. Wel zo makkelijk.

Lees meer

Direct naar...

NS Flex Reisinformatie NS Zakelijk Klantenservice

Sociale media

Facebook Twitter Instagram YouTube LinkedIn